ÎMPREUNĂ SALVĂM GOSPODĂRIILE DE SUBZISTENȚĂ
ȘI CONTRIBUIM LA ÎNSĂNĂTOȘIREA ORĂȘENILOR
Aurelian Lupu

Aurelian Lupu ne-a scris pe pagina noastră, iar povestea lui ne-a impresionat. În ciuda tinereții sale, se luptă pentru a face loc pe piață vinului tradițional și producătorilor mici, care se străduiesc să supraviețuiască într-o lume foarte specială, cea a viticultorilor.

Aurelian a copilărit printre rândurile de viță de vie, petrecându-și vacanțele de vară în via părinților săi și deprinzând treptat tainele culturii viței de vie și ale vinului. Pasiunea pentru vie l-a făcut să studieze aprofundat viticultura, învățând că vinul, ca și omul, poate suferi de diferite afecțiuni.La facultatea de la Iași a învățat care sunt condițiile cele mai bune pentru a obține un vin de cea mai buna calitate : « struguri cât mai buni, butoaie cât mai des controlate în vederea ținerii pe plin, igienă, nopți întregi de dat la teasc, deoarece fiecare soi de strugure este ca omul: o entitate, o personalitate, căreia îi trebuie evidențiate părțile bune și frumoase ».
În 2013 a preluat de la părinții săi toată activitatea și a reușit, încet-încet, să mai cumpere terenuri care se transformau în pârloagă. Se folosește, în procesul de vinificație, de ceea ce i-au lăsat părinții săi: 2 teascuri, butoaie din stejar, bene din lemn de brad și o pompă de bronz, produsă prin anii '20, cumpărată de tatăl său într-o stare deplorabilă, pe care a recondiționat-o și a repus-o în funcțiune.

Astăzi, după eforturi uriașe și multe nopți nedormite, Aurelian lucrează circa 5 hectare de viță de vie (proprietate și arendă). Suprafețele de viță de vie au vârste variabile, cea mai tânară parcelă fiind inființată in 1990, iar cea mai batrână în anii 1967 - 1969. Mare parte dintre aceste parcele sunt amestecuri de soiuri, recoltarea strugurilor, pe soi, făcându-se anevoios, deoarece necesită parcurgerea unui rând cu viță de vie de mai multe ori.

Puteți cumpăra de la Aurelian struguri de masă și vinuri obținute, prin metode tradiționale, din strugurii de vin. Vin fără adaos de stabilizanți ( de culoare, de gust, împotriva depunerilor tartrice, conservanți antifermentație, etc) Cei care doresc să cumpere vin pot vizita oricând gospodăria, astfel încât să vadă în ce condiții se obține vinul.

Soiuri de struguri de masă:
Muscat Hamburg, Chasselas d'Ore, Chasselas Rose și Coarnă Neagră.
Struguri de vin: predominant Fetească Regala, Aligote, Riesling Italian, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Merlot, și foarte puțin Fetească Neagră și Tamâioasă Românească.
Sortimentele de vin obținute în 2015 sunt: Fetească Regală sec, Aligote sec, cupaj (amestec) Riesling Italian - Pinot Gris demisec, Aligote demidulce și Merlot demisec.
Mai multe detalii și prețurile le puteți afla pe blogul său: http://crama-lupu.blogspot.be/
Cu Aurelian puteți vorbi la nr de tel: 0766.723.713

Dumnezeu să vă-mburde-n Rai!
Țăranii chiar pot hrăni bine România!

Gospodaria:

, Vrancea

Caută:

40 familii (80 persoane)

Telefon:

adopta pentru a vizualiza

Pagina web:

Livrare:

toată țara

Este mic producător

PRODUSE

vin
ADOPTĂ ȚĂRAN!
Adauga comentariu
Adauga mesaj

Adina

Bun? ziua, va rog sa imi spuneti daca livrati in bucuresti. M-ar interesa o livrare odata la 2 saptamani sau lunar de vin. Estimativ 5-6 l lunar. Multumesc!

Nite Rada

Buna ziua. In Cluj Napoca livrati vin sau aveti undeva magazin de desfacere?

Baratosi Daniel

Buna ziua :) ma bucur sa va cunosc.

LILIANA PETRESCU

Sunt interesata sa cumpar vin rosu din soiuri selecte, lunar aproximativ 5l/luna. Livrarea sa se faca in Galati. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil. Multumesc

constantin mot

va sfatuiesc ca sommelier atestat ce sint sa nu mai inbuteliati la pet.. da ele sint bune pt. transport. cat mai rar... in rest vad multe plusuri indopuire manuala de exemplu.... tot inainte... felicitari !!!

Popa gabriela

Care este cantitatea minima de vin pentru care livrati in Bucuresti? Multumesc

cepoi irina

Buna ziua. In ce zona va gasesc ?