ÎMPREUNĂ SALVĂM GOSPODĂRIILE DE SUBZISTENȚĂ
ȘI CONTRIBUIM LA ÎNSĂNĂTOȘIREA ORĂȘENILOR
Gospodăria Minodorei

Din călătoria în Dobrogea ne-am întors cu tolba plină de povești și de gospodării numai bune de a fi adoptate. Am întâlnit oameni frumosi, țărani dar și orășeni deopotrivă, care, inspirați de campania noastră, prin eforturi personale, ajută țăranii să supraviețuiască. Mulțumim mult gazdelor și călăuzelor noastre pe plaiuri dobrogene, Adina și Ioana. Ioana este cea care a înființat grupul Țăranii Dobrogeni (https://www.facebook.com/groups/1011258382283724/), tocmai ca să poată ajuta, cât mai eficient, țăranii din zonă.
Mulțumită călăuzelor noastre, vă vom putea prezenta, zilele următoare, câteva gospodării cu produse pe care orice orășean ar trebui să le aibă pe masă, dacă vrea să se hrănească sănătos și să-și hrănească familia cu produse crescute natural, în pământul bogat al țării noastre.

Începem astăzi seria prezentărilor cu gospodăria Minodorei Luca, din Lanurile, comuna Bărăganu, pentru că ne-a impresionat în mod deosebit. O fărâmă de om administrează, cu multă pricepere, 5000m² de curte și încă 3 ha de teren agricol. Cum poate să le facă pe toate am înțeles petrecând o parte a zilei cu ea. Ziua ei incepe la 6, când iese imediat în grădină și se apucă de treabă și se încheie seara târziu, dupa ora 21, cu o « pauză » la miezul zilei, când « se odihnește » pregătind câte ceva de-ale gurii. Minodora muncește din greu pentru a-i asigura o viață lină băiatului ei. Ca mulți alți români, are și ea în familie pe cineva plecat la muncă prin cele grele străinătățuri: mama ei are grijă de o bătrână, în Italia.
De aceea vă îndemnăm, din nou: pentru ca satele să nu ni se golească, pentru ca pământurile să nu ni se mai vândă, cumpărați românește ! 

La Minodora în grădină găsiți mai de toate, cam tot ceea ce are nevoie o gospodină ca să pregătească bunătăti: fasole, dovlecei ce râd în soare, câteva soiuri de roșii, ardei, castraveți, porumb pentru fiert. Ca în orice gopodărie tradițională, nu puteau lipsi animalele: porci, rațe, găini, pui .
Ea poate ajunge în Constanța o dată pe săptămâna. Puteți comanda imediat de la Minodora, la tel 0732 995 001:

dovlecei 1leu kg
păstăi fideluță galbenă 5lei kg 
mărar și pătrunjel 1leu legătura
usturoi nou 10lei kg
ceapă verde 1leu legătura

Peste puțină vreme vor fi gata :

păstăi galbene late
castraveți
ridichi
roșii
ardei kapia si gogosari
struguri soi 1001
must
vin
țuică de fructe sau de tescovină
porumb de fiert 
grâu
pepeni galbeni

Prețurile încă nu sunt fixate pentru produsele care nu sunt gata, dar vor fi cât se poate de convenabile. Cei interesați pot chiar să mearga la ea în gospodărie, să-și culeagă singuri legumele, sau doar să vadă cum sunt cultivate.

Dumnezeu să vă-mburde-n Rai şi să vă ţie-n palma Lui!
#adoptăunţăran

Text si foto: Mihaela Popescu

Gospodaria:

Baraganu, Constanța

Caută:

15 familii (30 persoane)

Telefon:

adopta pentru a vizualiza

Livrare:

Constanța

Este mic producător

PRODUSE

legume
țuică
vin
carne
ADOPTĂ ȚĂRAN!
Adauga comentariu
Adauga mesaj

MunteanuGeorgiana a

Buna ziua as fi interesata in special de legume si fructe pentru bebelus

Monica Stamate

Buna ziua Buna ziua ....Sunt si eu interesata de produse naturale ...carne , legume , oua , vin de tara .carne porc pt sarbatori .....poate imi trimite-ti un mail cu oferta dumneavoastra ...va multumesc !

Florin

In ce perioada beneficiem de noile produse ptr 2017?va multumesc!

Cristina Preote?escu

Dorim si noi legume si fructe de la d-voastra

Mihaela

Doresc sa iau carne, legume, fructe de la dumneavoastra. Ajungeti in Constanta?

FLORI DE MAI

O mare pacaleala ,din pacate un proiect care nu face cinste taranulului .In spatele povesti se ascunde doar un vanzator de produse..