Gospodărie ţărănească ecologică

Locaţie: ,județul Sibiu
Categoria: Mic Producător
Caută: 20 familii (40 persoane)
Livrare: Moșna

Link: aici

Produse:cașcaval maturat, brânză, dulceața, gem , săpun, ceaiuri

Vă prezentăm astăzi nu numai o gospodărie țărănească tradițională, nu numai produse naturale, dar mai ales o filosofie care duce mai departe modul nostru milenar de viață. Am avut marea bucurie de a-i cunoaște, la ei acasă,în gospodăria lor din mijlocul Transilvaniei, pe Willy și pe Lavinia, doi oameni pe care, odată ce i-ai cunoscut, îi păstrezi în inimă, ca pe niște icoane. În gospodăria lor totul, dar absolut totul este făcut artizanal. De la acoperișul casei săsești, de la poarta maiestoasă de lemn și până la tot ceea ce se mănâncă la masă – după ce se binecuvântează bucatele- totul este făcut, cu nespus drag, de mâna omului. Fericit cel ce poate petrece o zi în gospodăria Bio-Moșna, căci multe lucruri va învăța! Willy este un țăran atât de îndrăgostit de ceea ce face și cu atâta bucurie și talent în a împărtăși din prea-plinul dragostei sale pentru pământ și pentru tradiții, încât cu greu te poti dezlipi apoi de universul gospodăriei lor tradiționale. După ce a urmat cursuri de agricultură organică în Elveția și în SUA, Willy îi învată acum pe alții cum să cultive pământul, în respect pentru mediu și pentru cei care se hrănesc cu produsele din gospodăria lor. Aproximativ 1000 de vizitatori vin,în fiecare an, să deprindă meșteșugurile pe care le au de impărtășit Lavinia și Willy. De la cursuri de prelucrare artizanală a laptelui, de impletit ceapă, pană la prepararea dulcețurilor cu gust uitat și redescoperit pe rafturile bufetului cu bunătăți, toate se pot deprinde aici ! Dar pentru asta trebuie să vă înscrieți din timp, pentru că oameni din toate colțurile Europei vin să vadă, cu ochii lor, cum arată o gospodărie tradițională, așa cum nu se mai află de multă vreme în alte țări și să învețe de la țărani autentici cum se traiește conectat la ritmul naturii. Bucatele cu care am fost ospătați au gustul și mireasma florilor cu care se hrănesc vacile pe pajiști și bunătatea oamenilor care le-au pregătit :
•cașcaval maturat cu verdețuri 65 lei/kg
•brânză proaspătă: „Bulgărași Îndesați” tăvăliți în diferite condimente 8 lei/buc
•cașcaval maturat 60 lei/kg
Dulcețurile gustate aici, impreună cu pâinea făcută în casă, au avut un gust pe care nu-l vom uita prea usor. Am putut să ne desfătăm cu :
•dulceață de trandafiri 15 lei borcanul de 212 ml ,10 lei /borcănașul de 106 ml 
•dulceață de cireșe amare 15 lei/ borcanul de 212 ml
•dulceață de gutui 15 lei borcanul de 212 ml
•dulceață de gogonele 15 lei borcanul de 212 ml
•gem de măceșe 15 lei borcanul de 212 ml
Tot aici puteți găsi
•săpunuri de casă, din uleiuri de plante cu mirodenii locale, la 8-12 lei bucata
•ceaiuri din flori și plante aromatice diverse sortimente 8 lei/ punga de 30 gr.
O vizită la gospodăria Bio-Moșna vă va îmbogăți și veți pleca de acolo mai întelepți, mai toleranti, mai buni. Este ca o vizită pe care o faceti la obârșie, la rădăcinile noastre curate și de unde plecați cu sufletul îmbrăcat în straie de sărbătoare. Pe Willy îl găsiți la numarul 0752108184 Dumnezeu să vă-mburde-n Rai! #adoptăunțăran *o parte din imagini sunt surprinse de Ra-javan Photography