Gospodăria Sîru

Locaţie: Galeșu, Argeș
Categoria: Mic Producător
Caută: 20 familii (40 persoane)
Livrare: București
Link: Facebook

Produse: dulcețuri, cașcaval, urdă, caș, telemea

Acum ceva vreme am primit un mesaj pe pagina noastră: fiul ne-a povestit despre părinții săi şi despre lucrurile speciale pe care le fac ei. Aşa am ajuns să aflăm despre satul Galeşu, din jud. Argeş. Satul este situat într-o zonă de poveste, la poalele Munților Făgăraş, partea sudică, lângă Valea Vâlsanului, arie protejată de interes național, care cuprinde peste 300 de specii de plante şi animale ocrotite de lege. În râul Vâlsan, ce străbate satul, a supraviețuit un peşte care nu se mai găseşte nicăieri altundeva în lume, fiind contemporan cu dinozaurii şi supraviețuind de mulți ani – aspretele.

Dar nu numai aspretele este special în satul din povestea noastră, ci şi produsele pe care la fac Silvia şi Sică: caşcavalul lor afumat este pregătit după o rețetă care se păstrează cu sfințenie în familie, de câteva generații. Străbunicul lui Ionel, la întoarcerea din primul război mondial a adus cu el rețeta aceasta de caşcaval, pe care a îmbunătățit-o cu fumul de lemn de anin.

Părinții lui Ionel au locuit o perioadă la oraş, însă nu le-a fost pe plac viața de acolo şi s-au întors la pădure, aer curat şi la libertatea pe care ți-o dă munca tradițională. Acum au 5 vaci de lapte şi pregătesc, cu migală :

Caşcaval afumat (specialitatea despre care povesteam): 30 lei/kg
Urdă dulce: 18 lei/kg
Telemea (doar în sezonul rece deoarece nu rezistă la transport): 15 lei
Caş afumat (iarna, primăvara şi toamna): 25 lei

Ionel Sîru poate ajunge cu produsele la Bucureşti, iar produsele pot fi trimise şi în alte oraşe. Orăşenii interesați sunt invitați să sune la nr. de telefon 0751483119 pentru comenzi şi pentru orice alte informații.