Pâine artizanală cu maia, pentru sibieni

Locaţie: Sibiu,  județul Sibiu
Categoria: Mic Producător
Caută:
Livrare:
Link:

Produse: Pâine

Silviu face pâine artizanală cu maia de imediat 5 ani, fiind trup și suflet dedicat acestei îndeletniciri care bucură multe guri pofticioase. Mai ales că pâinea cu pricina este și sănătoasă, printre altele. Povestea lui Silviu este tare faină: decizia de a coace pâinică gustoasă și sănătoasă cu maia, a venit după ce a studiat ce ingrediente sunt puse în pâinile din comerț; a aflat că sunt nu mai puțin de 30 de aditivi care otrăvesc efectiv românii zi de zi. Dar mai bine îl lăsăm pe el să-și spună povestea, căci tare ne-a plăcut: “Fac de cca 5 ani. Cam de când era pitica mea pe drum și văzusem un reportaj nu mai știu unde, că pâinea din comerț conține nu mai puțin de 30! de aditivi. Mă așteptam la 3-4-5, dar nu 30.  Nu știam ce implică toată treaba. Mi-am cumpărat cea mai scumpă mașină de făcut pâine ce am găsit-o pe piață, și i-am dat drumul. Tot nu era cum știam eu că trebuie sa fie, dar măcar știam ce conține pâinea mea. La un moment dat, văd pe Facebook o postare a unei fete din Timișoara care face pâine fără….drojdie. Am zis hmmm, oare cum o fi asta? Că nu mai auzisem înainte despre metoda asta. Am intrat în contact cu Codruța și așa am aterizat în lumea pâinii cu maia. Mi-am făcut maiaua mea, pe care o am și acum, și își face treaba super bine. Nu conta că îmi ieșeau pâinile ca plăcinta cu varză de subțiri, important era că erau bune la gust. După ceva vreme, vro doi(2) ani, au început să-mi iasă tot mai bune și mai mari și dolofane. Apoi am început să le perfecționez, să fac cu diferite ingrediente, naturale bineînțeles, adică sfeclă, morcovi, curcumă, semințe de orice fel, măsline etc. Pâine de secară, integrală de grâu, albă de grâu, alba cu adaos de ouă, unt și lapte pentru sandwich. Folosesc doar făină bio de la Terra Natura din Timișoara sau ferma Topa din Sighișoara. Drojdie nu folosesc absolut deloc. Accentuez pe asta pentru că mai sunt care se ajută de drojdie să scurteze timpii de lucru. Dar asta se face în detrimentul proprietăților benefice pe care le are maiaua. La mine procesul de producție durează minim 24h de la început până la sfârșit.” Pâinea lui Silviu este absolut delicioasă, pufoasă, deosebită, inedită, Recomandăm cu drag, sibieni – Silviu este din Sibiu. Pâinea lui o găsiți aici: Pâine artizanală și o puteți comanda la numărul de telefon 0723793961 Dumnezeu vă vă-mburde-n Rai și să vă ție-n palmele Sale! #adoptăunțăran