Plantație de Goji

Locaţie: București
Categoria: Mic Producător
Caută: 50 familii (100 persoane)
Livrare: București

Produse: goji

A venit vremea să promovăm și o plantație de fructe mai exotice, mai puțin cunoscute la noi: fructele de goji.

Dacă, până acum, am mâncat cu toții fructe de goji uscate, din cele pe care le mâncăm fără prea mare entuziasm, doar pentru că am auzit că sunt sănătoase, de acum avem ocazia să încercăm – și sigur ne vor plăcea atât de mult încât vom face un obicei din asta- fructe proaspete de goji.

Nu am știut nici noi ce minunate sunt aceste mici bobițe de culoare roșu-portocaliu, descoperite în China, Tibet și India și folosite pentru menținerea sănătății și încetinirea procesului de îmbătrânire, însă acum, că am aflat o mulțime de lucruri extrem de interesante, ne grăbim să vi le împărtășim și vouă, ca să ne păstrăm – sau să ne recăpătăm – sanatatea.

Fructul este unul dintre cele mai bogate în nutrienți, având o multitudine de indicații terapeutice. Conține 21 de minerale, zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar găsit în mâncare.

–  zeaxantina și betacaroten mai mult decât în morcovi, o excelentă sursă de medicament natural pentru vedere
–  de 400 de ori mai multă vitamina C decât în portocale!
–  vitaminele B1, B2, B6, B12 și vitamina E
– 8 polizaharide si 6 monozaharide
– 5 acizi grași nesaturați, include acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol și alți fitosteroli
– 5 carotenoide, include beta-carotenul, luteina, numeroși pigmenți fenolici cu acțiune antioxidantă
– calciu, potasiu, iod, seleniu, riboflavina

Cunoaștem un pasionat al culturii de goji care vă poate povesti, cu multă pasiune, mult mai multe lucruri despre proprietățile acestui fruct miraculos. Noi putem doar să vă spunem că, din ultimele studii, s-ar părea că reduce colesterolul și trigliceridele, îmbunătățește circulația sângelui, reduce glucoza din sânge și arde grăsimile, protejează oasele și tendoanele, ajută la îmbunătățirea memoriei, este un cardio-protector… și nu ne-ar ajunge spațiul pentru a enumera toate beneficiile pe care vi le-ar aduce consumul acestor fructe.

Însă cel mai bine ar fi să vorbiți chiar cu Cosmin, cel care a renunțat la slujba la o firmă multinațională și a optat pentru munca în natură, în aer liber, dedicându-se, de trei ani, cultivării acestor fructe. A început cu 500 de plante apoi, prin butășire, a ajuns acum la 900. Pomișorii, foarte generoși si nepretențioși, rodesc din iunie până la prima brumă, iar recolta într-o lună poate ajunge și la câteva sute de kg!

Împreună cu tatăl său, Cosmin a reușit să facă, lângă București, o plantație 100% naturală de goji, după ce a făcut eforturi mari pentru a înalța terenul pe care se află acum acesta, situat inițial într-o zonă inundabilă. După ce a reușit să învingă apa, a găsit și o metodă de a feri fructele de grauri, mari amatori de fructe frumos colorate. Plantele sunt protejate printr-o plasă specială, pe intreaga suprafață și irigate subteran.

Dacă pledoaria noastră pentru consumul de goji v-a convins, puteți să îl sunați pe Cosmin la numărul de telefon 0722 918 009 și să comandați sănătoasele și delicioasele fructe.

•Puteți cumpăra un kg cu 50 lei. Plantația se află foarte aproape de București, în zona Bolintin-Ciorogârla, numai bună pentru bucureștenii dornici de a întreprinde o incursiune în aer nepoluat.